2014-09-28 18:41:23• hírek • Kocsis Zoltán

Szívek Sétája a szív-és érrendszeri betegségek ellen

Alig félszázan gyűltek össze vasárnap Szatmárnémeti „új központjában", az Október 25 téren a szív világnapja (szeptember 29.) alkalmából megrendezett egy hetes eseménysorozat nyitórendezvényén, a Szívek Sétáján.

Az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást népszerűsíteni szándékozó eseménysorozatot a Román Szív Alapítvány, a Román Kardiológus Szövetség és a szatmári Rotary Klub immár második alkalommal szervezi meg.

A statisztikai adatok ijesztő képet festenek Romániáról a szív-és érrendszeri megbetegedések szempontjából. Ezek szerint Romániában félóránként kap valaki szívinfarktust, minden harmadik ember küszködik magas vérnyomással és közel hét millióan szenvednek valamiféle szív-és érrendszeri megbetegedésben.

Ezen betegségek megelőzésének egyik leghatékonyabb módja pedig a rendszeres, napi testmozgás, Ezt nyújtja a következő hét napban a szív hete Szatmárnémetiben. Aki részt szeretne venni rajta, az minden nap 17.00 órára jelenjen meg az Október 25 téren. Itt választhat: legyalogolja a vasárnap is megtett 3,3 kilométeres távot a városközpont, a Sárga híd, a Vashíd útvonalon vagy az alábbi programok közül részesít előnyben valamit.

Hétfőn az Energy Kardio Club és Anzik Arnold, kedden a Pilates Body Club és Szerday Judit, szerdán a Loga Dance Club és Loga Hajnalka valamint Loga Lóránd, csütörtökön a Samurai Club karatékái és képzői, pénteken pedig ismét az Energy Sport Klub és Anzik Arnold mozgatja meg a az őket választókat. Szombaton pedig 12 órai kezdettel a kerékpározás szerelmesei bringázhatnak ki a Szamos jobb oldali töltésén a Nagyerdőig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: